AAC 11000A Design PTC Luft/Luft värmepump

Appliance, Midea, Vertu

bilder

Tillbaka

Först gällde det att hitta en hygglig placering av inndelen. Eftersom jag bara har 2,28 till tak blir placering över dörrar uteslutna. Jag fastnade till sist för en placering på vägg  i suterrängplan mittemot där trappan kommer ner.  Till vänster om fönstret står vår kalelugn.
Och utedelen kommer ju då rakt utanför under balkanen ( Balkong/altan)
Ställning/ fundament gjorde jag av  cement kantstenar i botten och därpå liggande hålsten och överst stående gamla betong stenar. där uppe borrade jag ner vibrationsdämpare. Runt foten har jag nu fyllt på med lecakulor för dräneringens skull.
det elektriska diskuterades mycket på forumet (se länkar). Det framgick inte naturligt hur de fem kablarna skulle kopplas. Alltså 1-4 från innedelen till 1-4 på utedelen, och 5'an innifrån till jordskruv på utedelen
Jordskruven ser du till vänster om den gul/gröna kabeln till höger
Goda råd står på utedelen om man skall ändra längden på rören. Gå ej under 3m för då kan du få oljud och elände.
Jag kapade inte mina rör, Avståndet mellan inne och utedel är inte mer än 2m. Jag monterade ringen på väggen. Fick hjälp med att vacumsuga och fylla systemet.
Skall bygga en liten huv över  rör och elledningar så man slipper att se dem
Hittade  en energimätare i garaget som kommer till användning nu. Den visar aktuell spänning och strömförbrukning (amp och watt) samt max förbrukning samt ackumulerad förbrukning (Kwh)
Modellen heter PM-200  från IdeLine

 

2007-12-15, kom systemet igång